עיצוב לוגו
עיצוב ויצירת לוגואים, סמלים, איזוטיפים, אנגרמות ואימגוטיפים. במסגרת תהליכי מיתוג עסקים אנו עושים שימוש בלוגו לעסק. הלוגואים לוקחים חלק חשוב מאוד בהעברת המסרים ולכן עיצוב לוגו לעסקים מתבסס על תורה שלמה מחשבה רבה מושקעת בבניית לוגו לעסק.
בין אם זה עיצוב ויצירה של לוגואים, סמלים, איזוטיפים, מותגים, אנגראמות או אימגטיפים – הסטודיו שלנו מעניק פתרון עיצובי לכל צורך עסקי. בסטודיו שלנו תוכלו לקבל שירותי עיצוב ומיתוג עסקי הכוללים: עיצוב לוגו עבור החברה, עיצוב לוגו עבור מוצר, שירות, ארגון, אירוע וגם עבור המיתוג הפרסונלי שלכם.
הלוגו הוא אמצעי המייצג את העסק באמצעות עיצוב גרפי הכולל קווים, אותיות וצבעים. יחדיו הם יוצרים את המאפיינים הייחודיים באמצעותם ניתן לזהות את הארגון או הישות המזוהה עם הלוגו.
הלוגו מעניק ייצוג גרפי למהות, הרעיון או התפיסה הארגונית, ללא תלות בגודל הארגון. לוגו לעסקים משקף את רוח המותג והוא חיוני לצורך בניית תדמית ארגונית.
בניית לוגו לעסק
על מנת לייצג ולשקף נכון חברה או ארגון באמצעות לוגו, יש צורך בניתוח מקדים של החברה. עלינו לזהות את מהות הפעילות של אותה הישות ולהזדהות איתה באמצעות אמפתיה כלפי ערכי הארגון.
אנו צריכים ללכוד את הערכים העומדים בבסיס המוצרים, השירותים והמטרות של החברה (המטרות המסחריות והלא מסחריות). לבטא את ההיסטוריה של החברה או החזון והשאיפות לעתיד.
אם נעשה זאת נכון נוכל לשקף זאת עבור הקהל באמצעות הלוגו וזהו כלי באמצעותו אנו בונים מיתוג ויוצרים התרשמות אצל הקהל. וכאשר אנו משדרים את המסרים הנכונים אנו יוצרים חיבור רגשי אל המותג.
כוחו וחשיבותו, או אולי נגיד סוד הצלחתו, של הלוגו, הוא היכולת שלו להיזכר על ידי הצופה או פשוט להיתפס בתודעת האדם. על מנת להשיג מטרה אנו נוהגים להשתמש באלמנטים גרפיים ומילוליים. תוכלו לראות זאת ברבים מעיצובי הלוגואים.
אך מצד שני זהו אינו תנאי הכרחי ויתכן שנבחר לשלב מספר רב של אלמנטים על מנת להעניק ללוגו עושר חזותי ובכך לבנות אישיות חזקה יותר ללוגו.
סוגי לוגואים
כל לוגו הוא בעל מאפיינים אחרים המשרתים בצורה שונה את המטרות המיתוגיות. ניתן להבחין ולאפיין מספר סוגי לוגואים בהתאם למורפולוגיה ולמודל הבניה שלהם.
- לוגו – הלוגו המורכב אך ורק מאותיות המאפשרות לנו לקרוא בבירור את שם המותג.
- איזוטיפ – האיזוטיפ המורכב מתמונה או גרפיקה המייצגת את המותג ואינה כוללת טקסט. אך כאשר אנו רואים את האיזוטיפ אנו מייד מזהים את הצורה עם המותג.
- איזולוגוטיפ – האימגוטיפו (imagotype) הוא שילוב של לוגו לצד סמל. התוצאה המתקבלת היא אותיות המייצגות את המותג ושלובות יחדיו עם אלמנט גרפי. ניתן גם להציג אותן בנפרד בהתאם לקריטריון התקשורתי הרלוונטי בעת השימוש.
לוגואים מציגים קונספט. הם יכולים להיות מילולים וגם אבסטרקטיים. הם לא בהכרח מציגים את פעילות החברה, אלא מתמקדים בערכים ובמסר מסוים שרוצים לשדר. זוהי המשמעות האמתית של מיתוג לעסקים. זהו אחד האתגרי העומדים בפנינו ולצורך כך אנו מגייסים את כל הידע והניסיון של למדה טים.
לוגו לעסקים – כיצד יוצרים לוגו מוצלח
הצלחת המיתוג העסקי תלויה מאוד ביכולת של הלוגו להעביר בצורה מוצלחת את המסר המיתוגי. לוגו מוצלח תלוי בוורסטיליות שלו.
המצב האידאלי הוא לעצב לוגו המתאים לשימוש בכל מצב – בין אם זה על אריזות המוצר, מסמכי החברה או קמפיין בתקשורת. על מנת להצליח במשימה, צוות LAMDA מביא לכם ניסיון של למעלה מעשרים שנה בעיצוב לוגואים אפקטיביים לעסקים.
אין מדובר אך ורק על יכולת טכנית ואסתטית, אלא על ההבנה של היסודות המרכיבים את הלוגו ומעניקים לו תוכן ערכי. רק לאחר גיבוש הקונספט נוכל לעבור לעצב את הלוגו במחשב.
צוות LAMDA שם דגש על מספר אלמנטים בעת פיתוח ובניית לוגו לעסק:
הצבע:
הצבע הוא אחד הרכיבים המרכזיים בכל עבודת עיצוב לוגו ומיתוג. הקהל מקבל התרשמות מיידית ומפתח מייד תפיסה של העיצוב על פי הצבע שלו. לכן בחירת הצבע אינה מקרית ויש לשקול אותה בכובד ראש.
ישנה תורה שלמה הקשורה לצבעים – פסיכולוגיית הצבעים. כל צבע משדר לנו תחושות אחרות וצבעים שונים מתקשרים בתת מודע עם תכונות שונות. פסיכולוגיית הצבעים היא אחד מהגורמים המרכזיים אותם יש לקחת בחשבון בעת עיצוב לוגו לעסק.
עיצובים נצחיים
למרות שתמיד ניתן לרטש ולעדכן את הלוגו, עדיין ישנו צורך בעיצוב לוגו הנתפס כמודרני ואקטואלי גם בטווח הבינוני והארוך. הלוגואים המוצלחים ביותר הם אלו אותם ניתן לזהות במהירות ולכן גם נרצה לוגו יציב בו נוכל להשתמש במשך שנים.
חברות וותיקות לעתים מעניקות מתיחת פנים ללוגו, אך אינו נהוגות להחליפו בעיצוב שונה לחלוטין. כוחו של הלוגו במיתוג עסקים נובע במידה רבה מעקביות השימוש בו.
פרופורציה וסימטריה
אם ארגון מעוניין לשדר מידתיות ואיזון, עליו להתחיל ביישום סגולות אלו על הלוגו שלו. כדי להשיג זאת, יהיה זה מספיק כי כל מרכיבי הלוגו יהיו בהרמוניה. איזון הוא אחד העקרונות המהותיים של עיצוב לוגו, וסימטריה היא אולי הביטוי הקיצוני ביותר שלה.
זריזות ודינמיות
אנו יכולים לשלב בלוגו אמצעים אשר יכולים לבטא היטב את התכונות העסקיות התואמות לאופי הפעילות.
למשל אם אנו מעצבים לוגו לחברת הובלה או פלטפורמות מסחר אלקטרוני אנו יכולים להשתמש באמצעים כמו אותיות נטויות או קווים אופקיים מקבילים. אמצעים אלו מבטאים בצורה ויזואלית זריזות ודינמיות ומשדרים אל תת המודע את המסר הנכון.
שימוש ברקע
באמצעות שימוש ברקע לחלל המשתלב בתור חלק אינטגרלי בעיצוב אנו יכולים להדגיש בצורה אינטליגנטית את הקווים הכללים של הלוגו ובכך לתרום להעברת המסר. זהו פשוט כלי נוסף באמצעותו אנו יכולים להדגיש ולהעשיר את המסרים ולשפר את המיתוג.
פַּשְׁטוּת
עיצוב טוב נולד מפשטות ובהירות. שתי מעלות אלה הן המאפשרות לעיצוב לוגו לתקשר בצורה יעילה את הזהות המורכבת של מותג לצופה. זו הסיבה שכל כך הרבה מגמות לוגו בעבר התמקדו במינימליזם ובעיצוב שטוח.
ציור פרספקטיבה
אחת המגמות הפופולריות בעיצוב לוגואים היא שימוש בפרספקטיבות עדינות. באמצעות טכניקות ציור בסיסיות המבוססות על פרספקטיבה ליניארית או עקמומיות אנו יכולים ליצור אשליית עומק ומבלי לסבך את העיצוב.
אותיות שונות
אנו רואים היום יותר שימוש באותיות שונות המשתלבות עם סימנים נוספים הנגזרים מהאות. שימוש באותיות שכאלו יוצר יותר עניין ומושך תשומת לב. הוא גם משדר את המסר כי העסק אינו מפחד להפר את החוקים.
דיוקן ריאליסטי
ישנה נטייה אנושית לחפש ולזהות פנים ואנו יכולים להשתמש בזה לצורך מיתוג עסקים. בזכות תכונה זו דיוקנאות יכולים להיות שימושים על מנת ליצור קשר אמוציונלי עם העיצוב. ככל שהפנים יותר אותנטיות וניתנות לזיהוי או בעלות צורה אנושית, כך מתחזק הקשר.
הסתגלות המותג
בטכניקה זו אנו מתאימים לוגואים קיימים לצורך ענפי פעילות אחרים של החברה או המותג. זהו כלי ויזואלי המאפשר לחברה ליצור אצל הצופה תחושה המזכירה ומזהה את המותג עם ”מותג האם“ ובו זמנית הזדהות עם הלוגו החדש. הצופה מבין מהיכן נולד המותג ומה מציגה הפרשנות החדשה שלו.
העקרונות הללו חוזרים בכל תהליך של מיתוג ועיצוב לוגו לעסק. אך עבור כל עסק הם מקבלים ביטוי אחר המתאים לפעילות העסק, לליבת הפעילות שלו, המהות שלו והתפיסה הערכית שהוא מייצג.